Nalewka
tropikalna na rumie
5
dojrzałych bananów,
1 dojrzały ananas,
1 litr białego mocnego
rumu,
1 szklanka soku z ananasów,
1 laska wanilii,
1 laska wanilii,
½ szklanki
cukru
Ananasa
obrać pokroić w kostkę. Banana obrać ze skóry, podzielić w
plastry. Laskę wanilii rozciąć wzdłuż.
W gąsiorku umieścić wszystkie składniki nalewki, szczelnie zamknąć, odstawić na 35 dni, kilkakrotnie w tym okresie mieszając. Nalewkę bardzo dokładnie przefiltrować, przelać do butelek, odstawić szczelnie zamknięty na okres 6 miesięcy aby trunek nabrał właściwego smaku i zapachu.
W gąsiorku umieścić wszystkie składniki nalewki, szczelnie zamknąć, odstawić na 35 dni, kilkakrotnie w tym okresie mieszając. Nalewkę bardzo dokładnie przefiltrować, przelać do butelek, odstawić szczelnie zamknięty na okres 6 miesięcy aby trunek nabrał właściwego smaku i zapachu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz