Likier waniliowy
Na 0,75 l. spirytusu wziąć po 2 g wanilii i cynamonu (najlepiej nietłuczony), pół goździka i 0,5 l wody.
Trzymać wszystko przez kilka tygodni w butli ustawionej w ciepłym miejscu.
Odcedzić płyn.
Z 0,5 kg cukru i 0,25 l wody przyrządzić syrop, ostudzić i zalać poprzednim płynem.
Dobrze, wymieszać, nalać do butelek i zakorkować.
Na 0,75 l. spirytusu wziąć po 2 g wanilii i cynamonu (najlepiej nietłuczony), pół goździka i 0,5 l wody.
Trzymać wszystko przez kilka tygodni w butli ustawionej w ciepłym miejscu.
Odcedzić płyn.
Z 0,5 kg cukru i 0,25 l wody przyrządzić syrop, ostudzić i zalać poprzednim płynem.
Dobrze, wymieszać, nalać do butelek i zakorkować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz